PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate

Izmutite 4-5 jaja, 2 cela i 2-3 žumanca.
Sipajte pola vode, pola toplog mleka,nešto manje od litre.
Razmutite kvasac u šoljici, pustite da se digne, pa ga ubacite u smjesu.
Kašika šećera, kašičica soli, dodajte brašno da očvrsne i umesite testo.
Stavite da se ukiseli (digne), zagrejte ulje ili mast (na masti je bolji ukus).
Sa kašikom uzimam testo i stavljam da se prži.
Ne treba previše ugrejati ulje ili mast jer uštipci brzo potamne, a iznutra ne budu baš pečeni.

POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

DOMAĆA SUPA IZ BAKINE KUHINJE Posna, ukusna i puna vitamina, krepi organizam u trenu
Pravi se lako, a preukusna i zdrava.

SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Komentari (0)