PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena

Izvor: Slobodanka Ćorić

12:02

Bakina vanglica 0

Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate

uštipci
Shutterstock

Izmutite 4-5 jaja, 2 cela i 2-3 žumanca.

Sipajte pola vode, pola toplog mleka,nešto manje od litre.

Razmutite kvasac u šoljici, pustite da se digne, pa ga ubacite u smjesu.

Kašika šećera, kašičica soli, dodajte brašno da očvrsne i umesite testo.

Stavite da se ukiseli (digne), zagrejte ulje ili mast (na masti je bolji ukus).

Sa kašikom uzimam testo i stavljam da se prži.

Ne treba previše ugrejati ulje ili mast jer uštipci brzo potamne, a iznutra ne budu baš pečeni.

Komentari (0)

Loading