PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Izmutite 4-5 jaja, 2 cela i 2-3 žumanca.
Sipajte pola vode, pola toplog mleka,nešto manje od litre.
Razmutite kvasac u šoljici, pustite da se digne, pa ga ubacite u smjesu.
Kašika šećera, kašičica soli, dodajte brašno da očvrsne i umesite testo.
Stavite da se ukiseli (digne), zagrejte ulje ili mast (na masti je bolji ukus).
Sa kašikom uzimam testo i stavljam da se prži.
Ne treba previše ugrejati ulje ili mast jer uštipci brzo potamne, a iznutra ne budu baš pečeni.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)