ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.
Tradicionalno srpsko jelo koje se sprema od starog hleba, vode ili mleka, a kada joj dodate čvarke – postaje prava "poslastica". Ovo jelo je jednostavno, brzo se priprema i idealno je za one koji ne vole da bacaju hleb, već žele da ga iskoriste na ukusan način.
Sastojci:
- 300 g starog hleba (beli, proja ili pogača)
- 100-150 g čvaraka
- 500 ml vode (ili mleka, po želji)
- 1 kašika masti ili putera
- So po ukusu
- Mlevena paprika (po želji)
- Sitni sir ili kajmak za serviranje (opciono)
Priprema:
Bonus video:
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)