ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.
Tradicionalno srpsko jelo koje se sprema od starog hleba, vode ili mleka, a kada joj dodate čvarke – postaje prava "poslastica". Ovo jelo je jednostavno, brzo se priprema i idealno je za one koji ne vole da bacaju hleb, već žele da ga iskoriste na ukusan način.
Sastojci:
- 300 g starog hleba (beli, proja ili pogača)
- 100-150 g čvaraka
- 500 ml vode (ili mleka, po želji)
- 1 kašika masti ili putera
- So po ukusu
- Mlevena paprika (po želji)
- Sitni sir ili kajmak za serviranje (opciono)
Priprema:
Bonus video:
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)