DA LI STE PROBALI CIGARA BUREK? Pravi se od tri sastojka, a gotov je bukvalno za pet minuta
Malo je verovatno da u čitavoj Srbiji ne postoji neko ko ne voli burek
Ovog puta mi vam donosimo recept za jednu varijantu bureka koji se priprema daleko brže od klasičnog, a reč je o takozvanom cigara bureku. Ovo je zapravo turski specijalitet Sigara Böreği, a predstavlja više neku vrstu grickalice nego konkretan obrok, ali je vrlo ukusan i "zarazan".
Cigara pitice možete filovati na najrazličitije načine, čak i slatkim nadevima, a mi predložemo onaj najjednostavniji premaz - sa sirom!
Potrebni sastojci:
pakovanje kore za pitu, 600 g sira (najbolje sitnog), 2 jaja + jedno belance, so, ulje
Priprema:
Kore prerezati na dva dela, a potom dobijenu polovinu isecite po dijagonali, kako biste dobili dve kore trouglastog oblika (dakle, ukupno četiri):
Viljuškom umutite jaja i sir, pa dodati so i druge začine po želji. U drugoj posudi umutite jedno belance, koje će vam biti potrebno za premazivanje.
Svaki trouglić kore premazati jednom kašikom testa, pa rolajte od najšireg dela prema najužem, tako da dobijete urolani valjak. Vrh dobijenog valjčića umočite u belance, kako bi ono "zalepilo" koru tokom prženja.
Pržite nekoliko minuta u zagrejanom ulju sve dok ne dobijete zlatnožutu boju. Vadite ih na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)