ZA DORUČAK ILI VEČERU Šarene pletenice sa šunkom, sirom i prazilukom, hrskavo, mirisno, ukusno
Od trakica napravite pletenice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, vratite u rernu i ostavite da se ponovo dižu 15 minuta. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata na toplom mestu
Sastojci za 8 komada:
--300 g glatkog brašna
– 1 jaje
– 1/2 kesice kvasca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
– 30 g otopljenog putera
– 150 ml mlakog mleka
Ostalo:
– 100 g sira/mocarele tipa
– 100 g šunke po želji
– 1 komad praziluka
- malo soli premaz:
– 1 žumance
Priprema:
Sve suve sastojke zajedno sa kvascem stavite u činiju. Puter stavite u šerpu da se otopi, pa ulijte sve mleko, /mleko će biti mlako koliko treba/ pa ga sipajte u suve sastojke i dodajte jaja. Zamesiti u glatko testo i dodati još brašna ako je potrebno. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata na toplom mestu (ja zagrejem rernu na 50 C i držim unutra i testo se jako brzo diže).
Dobijeno testo stavite na radni sto na koji ste stavili malo brašna i podelite ga na osam delova. Svaki deo razvaljajte u dugačku traku, pa svaku traku podelite na tri dela, povežite na vrhu. Od trakica napravite pletenice, stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, vratite u rernu i ostavite da se ponovo dižu 15 minuta. Peciva premažite žumancem, pospite seckanim prazilukom, sirom i šunkom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 20 min.
Možda vas zanima:
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)