SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine

Sastojci
Možda vas zanima:

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.

NEODILJIVO SAVRŠENSTVO Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica
Važno je da uzmete pravu grčku fetu. To je sir znatno drugačijeg ukusa i teksture od naše fete i mnogo ćete pogrešiti ako ih u ovom receptu zamenite

BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača

LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
Za testo:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 4 kašike ajvara
- 1 kesica praška za pecivo
- 180 g kisele pavlake
Za fil:
- 400 g feta sira
- 180 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
Priprema
Priprema testa: umutiti čvrst sneg od 5 belanaca.
Pomešati 5 žumanaca sa 5 kašika brašna, kesicom praška za pecivo, čašom (180 g) kisele pavlake, 4 kašike ajvara pa posoliti.
U testo pažljivo umešati sneg od belanaca.
Testo staviti u podmazan i pobrašnjen pleh.
Ispeći u zagrejanoj rerni.
Pečeno testo staviti na čistu krpu i uviti rolat.
Priprema fila: izmešati 400 g fete (ili sremskog sira) sa 3 iseckana čena belog luka i 180 g kisele pavlake.
Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti rolat.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)