PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena

Alo.rs

19:00

Bakina vanglica 0

Laka je i za pravljenje.

PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Shutterstock

Pastirska pita

Sastojci:

500 g mlevene junetine

1 kašika putera

1 crni luk

250 g smrznutog mešanog povrća

3 velika krompira

1 kašika ulja

2 kašike brašna

2 kašike paradajz-sosa

1 čaša vode

1 kašičica suvog začina

1 kašika ljutog sosa

so, biber

1 kašika aleve paprike

malo origana

malo peršuna

1/2 čaše rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompire oljuštite, iseckajte na četvrtine i stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ugrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte crni luk i pržite dok ne omekša, pa tada mešavinu smrznutog povrća. Na kraju dodajte meso i pržite uz stalno mešanje dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte kašiku brašna i pržite jedan minut. Dodajte vodu u kojoj ste razmutili kašičicu suvog začina, zatim dodajte i paradajz-sos, krčkajte još 5
minuta. Sklonite sa vatre i dodajte začine. Skuvani krompir izgnječite kao za pire, dodajte puter i dobro izmešajte. Dodajte so i biber po ukusu. Meso stavite u dublju vatrostalnu posudu, dodajte preko pire i prekrijte kačkavaljem ili kajmakom i pavlakom. Pecite oko 30 minuta na 190 stepeni dok se kačkavalj ne zarumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading