PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
Pastirska pita
Sastojci:
500 g mlevene junetine
1 kašika putera
1 crni luk
250 g smrznutog mešanog povrća
3 velika krompira
1 kašika ulja
2 kašike brašna
2 kašike paradajz-sosa
1 čaša vode
1 kašičica suvog začina
1 kašika ljutog sosa
so, biber
1 kašika aleve paprike
malo origana
malo peršuna
1/2 čaše rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompire oljuštite, iseckajte na četvrtine i stavite ih da se kuvaju u slanoj vodi dok ne omekšaju. Ugrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte crni luk i pržite dok ne omekša, pa tada mešavinu smrznutog povrća. Na kraju dodajte meso i pržite uz stalno mešanje dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte kašiku brašna i pržite jedan minut. Dodajte vodu u kojoj ste razmutili kašičicu suvog začina, zatim dodajte i paradajz-sos, krčkajte još 5
minuta. Sklonite sa vatre i dodajte začine. Skuvani krompir izgnječite kao za pire, dodajte puter i dobro izmešajte. Dodajte so i biber po ukusu. Meso stavite u dublju vatrostalnu posudu, dodajte preko pire i prekrijte kačkavaljem ili kajmakom i pavlakom. Pecite oko 30 minuta na 190 stepeni dok se kačkavalj ne zarumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)