BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.

Pita sa kupusom
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1 kg kiselog kupusa
200 g dimljenog suvog vrata
1 veći praziluk
80 g pirinča
50 ml ulja
biber, so
Za preliv:
3 jaja
200 ml kisele pavlake
300 ml mleka
Priprema:
Kiseli kupus sitno naseckati. Praziluk i dimljeni suvi vrat iseckati na sitne kockice. Pirinač obariti. Na ulju propržiti praziluk, dodati kupus, pa uz povremeno mešanje dinstati uz dolivanje vode dok kupus ne omekša. Dodati zatim dimljeni suvi vrat, pirinač i začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati i sjediniti. Dve kore za pitu poprskati uljem i staviti jednu preko druge, a zatim ih premazati filom i urolati. Na isti način filovati i ostale kore, dok se ne utroši materijal. Rolate poslagati u okrugli nauljeni pleh za pečenje. Jaja, pavlaku i mleko dobro umutiti i preliti preko kora u plehu. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumeni, nekih 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)