BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
Pita sa kupusom
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1 kg kiselog kupusa
200 g dimljenog suvog vrata
1 veći praziluk
80 g pirinča
50 ml ulja
biber, so
Za preliv:
3 jaja
200 ml kisele pavlake
300 ml mleka
Priprema:
Kiseli kupus sitno naseckati. Praziluk i dimljeni suvi vrat iseckati na sitne kockice. Pirinač obariti. Na ulju propržiti praziluk, dodati kupus, pa uz povremeno mešanje dinstati uz dolivanje vode dok kupus ne omekša. Dodati zatim dimljeni suvi vrat, pirinač i začiniti po ukusu. Sve lepo izmešati i sjediniti. Dve kore za pitu poprskati uljem i staviti jednu preko druge, a zatim ih premazati filom i urolati. Na isti način filovati i ostale kore, dok se ne utroši materijal. Rolate poslagati u okrugli nauljeni pleh za pečenje. Jaja, pavlaku i mleko dobro umutiti i preliti preko kora u plehu. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumeni, nekih 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar
Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
NAPRAVITE SAMI KOMPLET LEPINJU Tajni recept za specijalitet sa Zlatibora
Najbolja komplet lepinja pravi se u zapadnoj Srbiji, tačnije u okolini Zlatara, Nove Varoši i Zlatibora
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
HARMONIKA GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE Pravi se maltene sama, a ukus je čista fantazija
Prepuna sočnog nadeva sa šunkom i tikvicama, gurmani će je obožavati.
Komentari (0)