DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
Za pripremu pinđura potrebno vam je
3 kilograma paprika,
1, 5 kilograma paradajza,
70 mililitra jabukovog sirćeta,
150 mililitra ulja,
50 grama šećera,
jedna kašika soli,
začini po ukusu (sveži ili suvi peršun, luk u granulama, bosiljak…)
Priprema pinđura
Odaberite mesnate, zdrave crvene paprike sa ravnijom površinom, kako bi se lakše pekle. Paprike možete peći u rerni na pek papiru ukoliko živite u stanu. Domaćice koje imaju dvorište to obično rade napolju. Efekat je sasvim isti i ne utiče na ukus paprike.
Nakon što ispečete paprike, u veću činiju stavite foliju, pa preko paprike i zatvorite foliju da ne ulazi vazduh. Ostavite pečene paprike tokom noći da se lepo ohlade i zapare, tako ćete ih znatno lakše oljuštiti.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR PO RECEPTU BAKA DANE Nema konzervansa, a ukusniji od svakog ajvara
Čuvajte na hladnom mestu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
PINĐUR LIČI NA AJVAR ALI OVO GA RAZLIKUJE imamo tradicionalni recept za ovaj pikantni namaz
Pinđur i ajvar se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme. Za pripremu ovog namaza nije potrebno da meljete paprike. Priprema pinđura traje znatno kraće.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)