DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku

Jelena Vukelić

15:52

Bakina vanglica 0

Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz

ajvar
Shutterstock/Ajvar

Za pripremu pinđura potrebno vam je

3 kilograma paprika,
1, 5 kilograma paradajza,
70 mililitra jabukovog sirćeta,
150 mililitra ulja,
50 grama šećera,
jedna kašika soli,
začini po ukusu (sveži ili suvi peršun, luk u granulama, bosiljak…)

Priprema pinđura

Odaberite mesnate, zdrave crvene paprike sa ravnijom površinom, kako bi se lakše pekle. Paprike možete peći u rerni na pek papiru ukoliko živite u stanu. Domaćice koje imaju dvorište to obično rade napolju. Efekat je sasvim isti i ne utiče na ukus paprike.

Nakon što ispečete paprike, u veću činiju stavite foliju, pa preko paprike i zatvorite foliju da ne ulazi vazduh. Ostavite pečene paprike tokom noći da se lepo ohlade i zapare, tako ćete ih znatno lakše oljuštiti.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading