PRAVA PRAVCATA BOSANSA POSLASTICA Originalni recept za tufahije - ovako se spremaju od davnina

Izvor: Slobodanka Ćorić

14:01

Kulinarski globus 0

Uz tufahije se pije kafa

tufahije
Shutterstock

Potrebno vam je:

  • 1kg šećera
  • 1 kg jabuka
  • 200 g oraha
  • 150 g suvog grožđa
  • 2,5 dcl slatke pavlake
  • vanilin šećer
  • cimet i vanila

Priprema:

Šećer nalijte sa 1,5 l hladne vode i dobro ukuvajte. Dodajte u šećerni sirup vanilin šećer. U medjuvremenu jabuke ogulite od kore i produbite ih, očistite ih od semenki.

Kada šećerni sirup proključa, polako spuštajte oljuštene i izdubljene jabuke. Kuvajte kratko jabuke dok ne omekšaju ali ne suviše. Kada su jabuke kuvane, izvadite ih i ostavite da se ohlade.

U mlevene orahe i suvo grožđe dodajte malo šećernog sirupa, cimeta i vanile, po želji i napravite smesu sa kojom punite jabuke. Napunjene jabuke poređate u posudu, prelijete šećernim sirupom i stavite u frižider.

Služite tufahije hladne prelivene sa slatkom pavlakom.

Komentari (0)

Loading