PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost

Izvor: Ivana Pavlović

16:00

Kulinarski globus 0

Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

paša lokum
Printscreen/Youtube

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 800 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike kakao praha
  • jedna i po kašika brašna
  • 4 kašike čvrstina/gustina
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 150 g šlag krema + 100 ml vode

Priprema:
Pleh obložite pek-papirom i pospite mleveni keks. U 200 ml mleka razmutite kakao, čvrstin i brašno, pa dodajte u 600 ml mleka koje je proključalo sa šećerom. Kada se zgusne, dodajte mu čokoladu i margarin i sjedinite. Prelijte preko mlevenog keksa i ostavite da se stegne. Umutite šlag krem sa vodom, premažite preko čokoladnog dela, isecite na  8 ili 10 delova i urolajte. Paša lokum je gotov. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading