FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo
Potrebno je
- 1 pileće grudi
- 1 limun
- 1 veza mladog luka (beli deo)
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 2 kašike soja sosa
- 1 kocka za supu
- 2 kašike šećera
- 1 čen belog luka
- so, biber
Priprema
Piletinu iseći na tanke komade dužine 3-4cm. Limun oljuštiti ljuštilicom za krastavce i koru iseći na tanke tračice. Beli luk očistiti i iseckati. Mladi luk (beli deo) očistiti i iseckati koso na komade od po 2cm. Skuvati pola litra supe (1 kocka).
Limun iscediti u činijicu i pomešati sa 2 kašike kukuruznog brašna i belim lukom.
Piletinu stavitu u činiju preliti soja sosom. Promešati. Dodati 2 kašike kukuruznog brašna i promešati. Pržiti na ulju dok ne porumeni. Izvadi na tanjir. U istom tiganju propržiti mladi luk par minuta.
Piletinu vratiti u tiganj gde se prži mladi luk, sipati smesu sa kukuruznim brašnom i limunom, koru od limuna i naliti supom. Smanjiti temperaturu. Dodati šećer i promešati. Posoliti po ukusu. Smesa će se zgusnuti.
Služiti sa pirinčem.
Možda vas zanima:
OTHRANILA JE MNOGE GENERACIJE Nanin recept za poparu, zaboravljeno jelo koje greje dušu i telo
Ovaj recept je orginal, nećete moći da prestanete da jedete
PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom
RUČAJTE ZA 200 DINARA Napravite ukusnu testeninu uz dodatak začina i paradajz sosa
Šta najviše kuva omladina, studenti i mladi parovi, naučimo nešto od njih
OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)