RIZOGALO Grčki puding od pirinča osvojio domaćice na mrežama, a caka je u ovome
Specifičnost je u korišćenju arborio pirinča kao i dodatku kukuruznog skroba.
Potrebno je:
- 100 g arborio pirinča
- 1200 ml mleka sa većim procentom masti
- 60 g šećera
- 1 kašičica arome vanile ili štapić sveže
- izrendana kora 1/4 narandže i 1/4 limuna
- 1/2 kašičica cimeta
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Sipajte mleko, pirinač, šećer, korice narandže i limuna, cimet i vanilu u šerpu, pa krčkajte oko 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa vatre i dodajte mešavinu od jedne kašičice kukuruznog skroba i kašike vode.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)