RIZOGALO Grčki puding od pirinča osvojio domaćice na mrežama, a caka je u ovome

Ivana Pavlović

19:00

Kulinarski globus 0

Specifičnost je u korišćenju arborio pirinča kao i dodatku kukuruznog skroba.

rizogalo
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g arborio pirinča
  • 1200 ml mleka sa većim procentom masti
  • 60 g šećera
  • 1 kašičica arome vanile ili štapić sveže
  • izrendana kora 1/4 narandže i 1/4 limuna
  • 1/2 kašičica cimeta
  • 1 kašičica kukuruznog skroba

Priprema:

Sipajte mleko, pirinač, šećer, korice narandže i limuna, cimet i vanilu u šerpu, pa krčkajte oko 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje. Onda sklonite sa vatre i dodajte mešavinu od jedne kašičice kukuruznog skroba i kašike vode.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading