ŠAKŠUKA Omiljeno jelo sa Bliskog istoka koje pomera granice dobrog ukusa
Lagano i jednostavno jelo savršeno je za letnje vrućine.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 čili papričica
- 2 konzerve seckanog paradajza
- 1,5 kašika koncentrata paradajza
- 1 kašika šećera
- 4 jajeta
- 2 kašike svežeg peršuna
Priprema:
U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje, na srednjoj vatri. Propržite seckan luk oko 5 minuta, pa dodajte beli luk i čili i pržite 30 sekundi. Onda dodajte konzervirani paradajz, paradajz pire i šećer i prokuvajte. Zatim smanjite vatru i krčkajte oko 10 minuta, nepoklopljeno na tihoj vatri, sve dok se sos ne zgusne.Posolite i pobiberite. Špatulom napravite 4 udubljenja pa u svako razbijte po jedno jaje. Onda poklopite i kuvajte oko 6 minita, sve dok se belanca ne skuvaju.
Možda vas zanima:
EVO VAM IDEJE ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Brz, jeftin, a zasiti
Ne možete da omašite.
HOLANDSKA KAJGANA ZA SAVRŠEN DORUČAK PUN PROTEINA Daće vam energiju za ceo dan
Bićete oduševljeni ukusom.
DRUGAČIJI OMLET SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi doručak za prave sladokusce
Mirisan i sočan, po ukusu mu nema ravnog.
KAJGANA SA AJVAROM Doručak pun proteina koji greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a razvaljuje ukusom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)