PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 8 jaja
- 300 g crne čokolade
- 450 g šećera
- 250 g putera
- 1 pakovanje oblandi
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Žicom sjedinite jaja sa šećerom pa mutite dok ne postanu penasta. Smesu zatim kuvajte na pari, uz neprestano mešanje, dok se kristali šećera ne istope, a jaja postanu gusta. Onda dodajte polomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zasebno umutite puter pa dodajte kašiku po kašiku čokoladnog fila. Mikserom dobro umutite. Zatim podelite fil na 4 jednaka dela pa njime filujte oblande. Pritisnite ih nečim teškim pa ostavite 2 sata da se ohlade. Čokoladu otopite sa uljem da dobijete glazuru. Njima prelijte oblande.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)