Tartiflet sa karfiolom: Obožavaćete ga i to posle prvog zalogaja
Ako ne volite karfiol, u ovoj kombinaciji ćete ga obožavati
1/2 glavice karfiola
50 g putera
200 g dimljene slanine
2 čena belog luka
200 ml belog vina
300 ml pavlake za kuvanje
200 g mekog sira
Priprema:
Cvetove karfiola odvojte i prokuvajte. Ocedite ih pa ih propržite na puteru. U istom tiganju propržite sitno seckanu slaninu i beli luk. Sipajte belo vino, pa kad proključa ubacite pavlaku. Kad se sjedini, dodajte cvetove karfiola pa isključite ringlu. Sve prebacite u tepsiju, pa poređajte meki sir. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.
SAVET Možete izbaciti pavlaku i povećati količinu sira
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)