Tartiflet sa karfiolom: Obožavaćete ga i to posle prvog zalogaja
Ako ne volite karfiol, u ovoj kombinaciji ćete ga obožavati

1/2 glavice karfiola
50 g putera
200 g dimljene slanine
2 čena belog luka
200 ml belog vina
300 ml pavlake za kuvanje
200 g mekog sira
Priprema:
Cvetove karfiola odvojte i prokuvajte. Ocedite ih pa ih propržite na puteru. U istom tiganju propržite sitno seckanu slaninu i beli luk. Sipajte belo vino, pa kad proključa ubacite pavlaku. Kad se sjedini, dodajte cvetove karfiola pa isključite ringlu. Sve prebacite u tepsiju, pa poređajte meki sir. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.
SAVET Možete izbaciti pavlaku i povećati količinu sira

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)