Tartiflet sa karfiolom: Obožavaćete ga i to posle prvog zalogaja

Izvor: Alo.rs/I.V.

10:47

Kulinarski globus 0

Ako ne volite karfiol, u ovoj kombinaciji ćete ga obožavati

Tartiflet sa karfiolom: Obožavaćete ga i to posle prvog zalogaja
Shutterstock

1/2 glavice karfiola

50 g putera

200 g dimljene slanine

2 čena belog luka

200 ml belog vina

300 ml pavlake za kuvanje

200 g mekog sira

Priprema:

Cvetove karfiola odvojte i prokuvajte. Ocedite ih pa ih propržite na puteru. U istom tiganju propržite sitno seckanu slaninu i beli luk. Sipajte belo vino, pa kad proključa ubacite pavlaku. Kad se sjedini, dodajte cvetove karfiola pa isključite ringlu. Sve prebacite u tepsiju, pa poređajte meki sir. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju i postane hrskav.

SAVET Možete izbaciti pavlaku i povećati količinu sira

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading