"SLATKO KUVA, A JOŠ SLAĐE PAPA" Osmogodišnjak pokazao kako se sprema ukusan, a jeftin doručak, ljudi oduševljeni, traže recept

Izvor: Slobodanka Ćorić

15:10

Kulinarski globus 0

Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja

jaja
Printscreen/Facebook

Ukusniji doručak od ovog ne postoji. Video kako ovaj osmogodišnjak na klamenoj ploči sprema sendvič sa jajima oduševio je korisnike na društvanim mrežama. Ne zna se da li dečak slađe sprema ili slađe jede svoj obrok.

jaja Printscreen/Facebook
 

Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja. Dovoljno je testo za lepinju, jedno jaje, list salate i mladi luk. Dok se na improvizovanoj plotni peče hleb, mali kuvar uliva jaje i za tren oka gotov doručak. 

Hiljade oduševljenih komentara govori da je dečko rođen za kuvara: "On sam sprema svoj obrok i to je uspeh za dete", "bravo mali kuvar", "Slatko kuva, a još slađe papa", "sprema bolje od mene".

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading