"SLATKO KUVA, A JOŠ SLAĐE PAPA" Osmogodišnjak pokazao kako se sprema ukusan, a jeftin doručak, ljudi oduševljeni, traže recept
Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja
Ukusniji doručak od ovog ne postoji. Video kako ovaj osmogodišnjak na klamenoj ploči sprema sendvič sa jajima oduševio je korisnike na društvanim mrežama. Ne zna se da li dečak slađe sprema ili slađe jede svoj obrok.
Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja. Dovoljno je testo za lepinju, jedno jaje, list salate i mladi luk. Dok se na improvizovanoj plotni peče hleb, mali kuvar uliva jaje i za tren oka gotov doručak.
Hiljade oduševljenih komentara govori da je dečko rođen za kuvara: "On sam sprema svoj obrok i to je uspeh za dete", "bravo mali kuvar", "Slatko kuva, a još slađe papa", "sprema bolje od mene".
Možda vas zanima:
NAJGORA GREŠKA KOJA UPROPASTI SVE KOLAČE Kore splasnu, krem bude grozan! 1 savet rešava problem
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute
DEFINITIVNO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ Idealan letnji ručak pun vitamina
Satarš je omiljeno jelo gotovo svima tokom visokih temperatura, jer sadrži puno povrća i osvežava
ZBOG NJE SE PREKIDA DIJETA Čoko plazma torta, slatkiš čiji ukus vole sve generacije
Plazma i čokolada su omiljene namirnice mališana, te im je čoko-plazma torta jedna od omiljenih, ni odrasli joj ne mogu odoleti
Da se zasladite posle ručka: Brz, preukusan i jeftin kolač za svaki dan, bukvalno gotov za 5 minuta
Ovaj kolač je čist dokaz da najjednostavnije stvari ispadnu najbolje
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima
Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.
KREM BRULE Kremasti francuski desert koji samo dobija na popularnosti, a topi se u ustima
Krem brule je sofisticiran desert koji se sastoji od kreme od jaja, šećera i slatke pavlake koja se lagano peče dok ne postane kremasta i bogatog ukusa. Ono što čini krem brule posebnim je karamelizovani šećer na vrhu, koji se postiže upotrebom posebnog alata - plamenika. Pre serviranja karamelizovani šećer stvara hrskavu, slatku koricu koja se lepo slaže sa svilenkastom kremom ispod. Ovaj desert se često poslužuje u malim keramičkim posudama poznatim kao ramekin, čime se naglašava elegancija i jednostavnost ove poslastice. Kombinacija nežne kreme i hrskave kore čini krem brule omiljenim izborom ljubitelja slatkog, pružajući nezaboravno iskustvo u svakom zalogaju.
Komentari (0)