PIKANTNE MEKSIČKE ENČILADE Tortilje kakve niste probali, prste da poližete
Enčilade iz Meksika ili pečene punjene kukuruzne tortilje. Posebne su jer se pre pečenja preliju sosom, pa su veoma sočne.

Potrebno je
Izdinstajte seckano povrće na ulju, pa dodajte mleveno meso i ostavite da se sve zajedno lepo zapeče. Dodajte sok od paradajza, začine, pa krčkajte još par minuta. Za sos pomešajte pavlaku za kuvanje i sok od paradajza. Tortilje napunite smesom od mesa i povrća. Na dno pleha stavite malo sosa, pa poređajte tortilje i prelijte ih ostatkom sosa, pospite kačkavaljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

PANETONE Slatki hleb iz Italije koji oduševljava svakim zalogajem
Ovaj popularni, tradicionalni hleb obavezni je deo praznične trpeze u Italiji. Dolazi iz Milana, i karakterišu ga bogat ukus i lagana tekstura. Italijani ga obavezno prave za Božić i Novu Godinu. Predstavlja pravu rapsodiju različitih ukusa.

PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu
Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Meso se lepi za prste
Ovaj recept potiče iz Gvatemale, drževe Srednje Amerike. Probajte Pepijan pietinu- jelo pikantnog, začinjenog ukusa i sočnog mesa.

SALEP Čuveni napitak poreklom iz Turske, zagrejaće vam dušu i telo
Salep je u Turskoj napitak koji se služi već vekovima. Odlično će vas zagrejati u hladnim zimskim danima. Pravi se od mlevenih korena orhideje i mleka. Ali ako vam smeta pravo mleko, ili postite, možete umesto mleka da koristite vodu ili biljno mleko.

ARAPSKI GRIZ KOLAČ Probajte Basbousu i osetite magiju iz 1001 noći
Probajte ovu savršenu orijentalnu poslasticu, stalno ćete da je pravite. Fenomenalan spoj neobičnih ukusa i miris koji vodi u neke daleke svetove. Pred vama je Basbousa kolač.
Komentari (0)