POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, po starinskom receptu
Ni malo ne zaostaje za originalom, a osvojiće vas od prvog zalogaja.

BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.

POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
- 250 g pasulja tetovca
- 350 g luka isečenog na rebarca
- 150 g praziluka, isečenog na kolutiće
- 1 čen sitno isečenog belog luka
- pola glavice sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- pola kašičice slatke začinske paprike
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
- 150 ml maslinovog ulja
- 3 lista lorbera
Priprema:
Pasulj operite pa nalijte vodu i ostavite da nabubri preko noći. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odlijte vodu i sipajte novu pa kuvajte pasulj 10 minuta i opet odlijte vodu. Kad provri, dodajte luk i dinstajte dok pasulj ne omekša. Pržite luk i praziluk u tiganju dok se ne karamelizuju, a zatim dodajte beli luk dok ne počne da miriše. Skinite sa ringle i začinite. U jednu posudu sipajte malo ulja, trećinu kuvanog pasulja, posolite, pobiberite i poprskajte uljem nakon što ga ubacite u posudu. Pola količine luka rasporedite po pasulju pa ponovite ceo postupak sa ostatkom pasulja, luka i začina. Prelijte sve kutlačom vode u kojoj je pasulj kuvan, začinite po ukusu i stavite u rernu. Zapecite 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

"NEMA TO VEZE", "VIDEĆEMO", "NE", "SVE SAM REKAO": Vladan Milojević dao neobičan intervju pred Crvena zvezda - Novi Pazar

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

FANTASTIČNA IDEJA Srbija hoće Evropsko prvenstvo 2028. godine

Evo kada se održava međunarodni sajam turizma u Nišu
"DELIJE" IMAJU RAZLOGA ZA RADOST Iz Zvezde potvrdili velike vesti o Evroligi

SRBIJA NA UDARU PLjUSKOVA SA GRMLjAVINOM Hitno se oglasio RHMZ: U ovom delu zemlje pašće čak i sneg

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Dodik se oglasio i otkrio da li je tražio rusko državljanstvo

NEVEROVATNA IGRA SUDBINE Prodavao dresove PSŽ-a, a sada protiv "svetaca" juri finale Kupa

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)