KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je
- 5 kg krastavčića
- 3 l vode
- 1 l alkoholnog sirćeta
- 250 g šećera
- 150 g soli
- 1 kesica bibera u zrnu
- 1 kesica vinobrana
Priprema:
Krastavce operite pa ih složite u čiste tegle. Ostale sastojke pomešajte i dobro ih izmešajte da se rastope so i šećer. Sipajte u tegle do vrha i zatvorite ih. Tegle čuvajte na suvom mestu i ne otvarajte 21 dan.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
Komentari (0)