KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
Potrebno je
- 200 g šećera
- pola margarina
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g pečenog i samlevenog kikirikija
- 100 g seckanog kikirikija
- 2 lista oblande
Priprema:
Prokuvajte osam kašika vode sa šećerom i margarinom i dodajte 100 grama čokolade. Sklonite s vatre, pa umešajte kikiriki, orahe i na kraju tri kašike ulja. Dobijenu masu rasporedite između dva lista oblande. Prelijte štanglice glazurom od 100 grama čokolade i četiri kašike ulja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA ŠAMPITA Starinski, kremasti kolač koji se ne odbija, za sve važne prilike
Ako volite kremaste i mekane deserte, šampitu ćete obožavati.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
NAJLEPŠA JELA SA PAPRIKAMA Od potaža do crvene paste, a svaki zalogaj miluje nepca
Sočni potaž, menemen za doručak ili slasna crvena pasta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
UMUTITE ŠLAG KAO POSLASTIČARI 3 predloga kako da bude savršen, a poslastica bez premca
Bilo da pravite šlag od belanaca, slatke pavlake, ili onaj iz kesice, potrebno je da ispadne kako treba .
PILEĆA PAŠTETA Za brzi doručak ili kao slasan prilog, a ukusa koji priča priče
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Komentari (0)