LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?

lazanja palačinke
Shutterstock

Za bolonjeze

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veći luk
  • 2 glave belog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 500 ml sosa od paradajza
  • biber
  • origano
  • bosiljak

Za bešamel sos

  • 70 g maslaca
  • 2 kašičice brašna
  • 600 ml mleka
  • so
  • biber
  • 150 g parmezana
  • 300 g rendane gaude

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading