ROL PITA SA MAKOM BOLJA OD ŠTRUDLE Poslastica bez premca koja budi sva čula
Ako volite štrudlu, rol pitu sa makom ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- vanilin šećer, po ukusu
- 1 kašike rendane korice limuna
- 220 g kisele pavlake
- 1 srednje jaje
- 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
- 50 g prezla
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu pa promešajte žičanom mutilicom. Dodajte kiselu pavlaku i jaje. List kore stavite na papir za pečenje pa premažite puterom i pospite sa malo prezli. Preko nanesite drugi list kore, premažite puterom i pospite prezlama. Ređajte tako. Na 2⁄3 gornjeg lista rasporedite špahtlom fil od maka ali tako da ostavite 1⁄3 površine bez punjenja. Kore savijte sa svake bočne strane ka unutra, za oko 2,5 cm, kako ne bi ispao tokom pečenja. Zatim čvrsto urolajte testo pa stavite šavom nadole na pleh obložen papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne pa pospite šećerom u prahu. Pustite da se ohladi pre sečenja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)