KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
Pri kupovini jaja važno je da proverite kvalitet i rok trajanja.
Sveža jaja možete da čuvate u frižideru do mesec dana a kuvana do jednu nedelju. Ako držite kuvana jaja van frižidera najbolje ih iskoristite u roku od 12 sati.
Možda vas zanima:
GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena
Iako prženje jaja deluje jednostavno, neretko se dešavaju neke od ovih grešaka.
OČISTITE MIKROTALASNU BRZO I LAKO Trik koji provereno radi, a biće kao nova
Očistite mikrotalasnu rernu uz pomoć samo 1 namirnice, sijaće se kao ogledalo
KESTEN NE ZOVU DŽABE KRALJEM JESENI Ali ako imate ove bolesti, najbolje je da ga ne konzumirate
Kesten možete da jedete kuvan, pečen ili u desertima, i mnogima je omiljena sezonska namirnica.
SAVETI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće mekane i sočne i neće se cepati
Ako želite ukusne palačinke koje se neće cepati primenite ove jednostavne, a korisne trikove.
TORTA KRALJICE MARIJE Poslastica sa orasima koju je vladarka pravila i poklanjala siromašnoj deci
Kraljicu Mariju Karađorđević, obožavali su zbog neposrednog kontakta sa običnim ljudima., a za praznike je pravila ovu fenomenalnu tortu sa orasima i poklanjala siromašnoj deci.
RIŽOTO SA BUNDEVOM Lagano, a zasitno jelo, u savršenom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom
Neodoljivi rižoto nestaće sa stola odmah, a greje dušu i telo.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Nema nadimanja ni gasova, a nije soda bikarbona
Provereni trik koji rešava problem u trenu, a vi možete da uživate u omiljenom obroku.
TOPLA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a odlično se slaže sa jelima od mesa
Sočna i drugačija, a orašasti plodovi joj daju poseban šmek.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
Komentari (0)