NAJBOLJE TORTILJE SA PILETINOM Recept Jovane Joksimović pravi gurmanski raj, prste da poližete

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Jovana Joksimović, novinarka i urednica K1 TV, supruga i majka, dokazuje da sve može da se postigne kad se dovoljno želi. Supruga pevača Željka Joksimovića vodi računa o ishrani, a u njenim specijalitetima najviše uživaju sin Kosta i ćerke bliznakinje, Ana i Srna. Recept za brze i ukusne tortilje sa piletinom uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za nepca.

tortilje sa piletinom
Shutterstock

tortilje sa piletinom

ATA Images
 

Potrebno je

  • 300 g belog mesa
  • 1 avokado
  • pola crnog luka
  • 150 g kačkavalja
  • 200 g jogurta
  • pakovanje tortilja
  • beli luk u prahu
  • peršun
  • so
  • biber

Priprema:
Avokado i luk izblendajte, pa dodajte kuvano belo meso, kačkavalj i začinite. Dodajte grčki jogurt, pa dobro izmešajte i začinite po ukusu. Premažite preko tortilje dobijeni namaz pa je urolajte i secite na manje komade. 

 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading