KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

karađorđeva šnicla
Shutterstock
karađorđeva šnicla Alo/Marko Metlaš
 

Potrebno je

  • 4 svinjske šnicle
  • 200 g kajmaka
  • 2 jajeta
  • brašno
  • prezle
  • so
  • ulje za prženje

Priprema:
Šnicle izlupajte tučkom za meso, malo posolite, pa na svaku stavite četvrtinu pripremljene količine kajmaka. Zavijte u rolnu i pričvrstite čačkalicama. Rolne uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle i pržiti na srednjoj temperaturi, da porumene sa svih strana. Služiti uz krompir baren u slanoj vodi i svežu salatu.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading