ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.

POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
- 330 g maslaca i još malo za mazanje lima za pečenje
- šolja vruće vode
- 30 g gorkog kakaa
- 30 g tamne čokolade naseckane na komadiće
- 350 g višenamenskog brašna
- kašičica praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 350 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- šolja kisele pavlake
Za čokoladnu glazuru:
- 130 g šećera
- 5 belanaca
- 330 g maslaca
- 250 g otopljene tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pek papirom obložite 2 okrugla kalupa. U jednoj posudi pomešajte vrućključalu vodu, kakao i čokoladu, pa ostavite da se prohladi 10 minuta. Zasebno umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Maslac i šećer penasto umutite, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i otopljenu čokoladu. Polako umešajte smesu sa brašnom, pa dodajte i malo kisele pavlake. Podelite smesu u dva kalupa i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečene biskvite ostvaite 20 minuta na rešetci, da se hlade. Na pari mutite belanca sa šećerom pa sklonite sa ringle i umutite mikserom. U prohlađenu smesu dodajte ostale malac i otopljenu čokoladu, pa time premažite biskvite. Stavite jedan preko drugog. Bon appetit!

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.
Komentari (0)