ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 330 g maslaca i još malo za mazanje lima za pečenje
- šolja vruće vode
- 30 g gorkog kakaa
- 30 g tamne čokolade naseckane na komadiće
- 350 g višenamenskog brašna
- kašičica praška za pecivo
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 350 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- šolja kisele pavlake
Za čokoladnu glazuru:
- 130 g šećera
- 5 belanaca
- 330 g maslaca
- 250 g otopljene tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pek papirom obložite 2 okrugla kalupa. U jednoj posudi pomešajte vrućključalu vodu, kakao i čokoladu, pa ostavite da se prohladi 10 minuta. Zasebno umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Maslac i šećer penasto umutite, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i otopljenu čokoladu. Polako umešajte smesu sa brašnom, pa dodajte i malo kisele pavlake. Podelite smesu u dva kalupa i pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pečene biskvite ostvaite 20 minuta na rešetci, da se hlade. Na pari mutite belanca sa šećerom pa sklonite sa ringle i umutite mikserom. U prohlađenu smesu dodajte ostale malac i otopljenu čokoladu, pa time premažite biskvite. Stavite jedan preko drugog. Bon appetit!
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)