DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
Stari recept iz 1952 oduševio je domaćice, a kako ide sezona slava, ne sumnjamo da će i vaši gosti biti prezadovoljni.
Dodajte jaje u fil
Potrebno je
- 3 glavice kiselog kupusa
Fil za sarmu:
- pola kg iseckane govedine
- pola kg iseckane svinjetine
- 4 velike kašike suve slanine iseckane na sitne kocke
- 2 velike kašike masti
- 1 glavica sitno iseckanog luka (treba žuto ispeći)
- 1 celo jaje
- 1 velika kašika soli
- pola velike kašike bibera
- 6 velikih kašika pirinča
Za zapršku:
- 5 velikih kašika masti
- 3 velike kašike brašna
- 1 velika kašika paprike
- 2 do 3 litra supe od suvog mesa ili vode
- iseckani kiseli kupus
- 2 velike kašike soli
Priprema
U jednoj posudi pomešajte meso, slaninu, mast, luk, jeje, so, biber i pirinač. Skinite listove od svake glavice kiselog kupusa pa malo isecite rebra. Stavite list kupusa na dlan pa nanesite kašiku nadeva. Sa one strane ruke gde je mali prst složite kraj lista, a onaj kraj lista koji je najbliži zglobu, zamotajte. Poslednji kraj utisnite prstima. Napravite zapršku od masti, brašna, paprike, vode, kupusa i soli. Zalijte je vodom pa dodajte seckani kupus i poređajte sarme preko njega. Pokrijte i kuvajte sarme, lagano 3 do 4 sata. Po potrebi dodajte kocku do dve šećera, ako je kupus suviše slan. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)