DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.

sarme
Shutterstock

Stari recept iz 1952 oduševio je domaćice, a kako ide sezona slava, ne sumnjamo da će i vaši gosti biti prezadovoljni.

Dodajte jaje u fil

Potrebno je

  • 3 glavice kiselog kupusa

Fil za sarmu:

  • pola kg iseckane govedine
  • pola kg iseckane svinjetine
  • 4 velike kašike suve slanine iseckane na sitne kocke
  • 2 velike kašike masti
  • 1 glavica sitno iseckanog luka (treba žuto ispeći)
  • 1 celo jaje
  • 1 velika kašika soli
  • pola velike kašike bibera
  • 6 velikih kašika pirinča


Za zapršku:

  • 5 velikih kašika masti
  • 3 velike kašike brašna
  • 1 velika kašika paprike
  • 2 do 3 litra supe od suvog mesa ili vode
  • iseckani kiseli kupus
  • 2 velike kašike soli


Priprema

U jednoj posudi pomešajte meso, slaninu, mast, luk, jeje, so, biber i pirinač. Skinite listove od svake glavice kiselog kupusa pa malo isecite rebra. Stavite list kupusa na dlan pa nanesite kašiku nadeva. Sa one strane ruke gde je mali prst složite kraj lista, a onaj kraj lista koji je najbliži zglobu, zamotajte. Poslednji kraj utisnite prstima. Napravite zapršku od masti, brašna, paprike, vode, kupusa i soli. Zalijte je vodom pa dodajte seckani kupus i poređajte sarme preko njega. Pokrijte i kuvajte sarme, lagano 3 do 4 sata. Po potrebi dodajte kocku do dve šećera, ako je kupus suviše slan. Prijatno!


 

 

 

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading