TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Potrebno je
- 4 supene kašike maslaca
- 3 čena belog luka, mlevena
- 2 supene kašike paradajz pirea
- 250 g čeri paradjza
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 supene kašike soli
- Sveže mleveni crni biber
- Prstohvat ljuspica crvene paprike
- 500 g bejbi spanaća
- 125 ml pilećeg bujona
- 125 g milerama
- 60 g parmezana
- 30 g sveže seckanog bosiljka i peršuna
- 500 g njoka
- 125 g mocarele iseckane
Priprema
U vatrostalnoj posudi otopite puter, pa dodajte paradajz pire i beli luk, i dinstajte, uz neprestano mešanje, 2 do 3 minuta. Umešajte čeri paradajz pa posolite i pobiberite. Pospte origanm i prstohvatom crvene paprike. Dinstajte pa dodajte spanać i nastavite dinstanje. Nalijte bujon, kiselu pavlaku, parmezan, bosiljak i ostavite da provri.Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 3 minuta. Skuvajte njoke sa kašikom soli. Mešajte pa kad krenu da pluvaju, znaćete da su kuvane. Dodajte ih u prethodno napravljen sos. Odozgo pospite mocarelom pa zapecite u rerni, najviše 5 minuta. Dekorišite sa začinskim biljem. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SLANINICOM U sočnom sosu, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Aromatično jelo nestaće sa stola odmah.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Klasik kojem se rado vraćamo, posan a veran originalu, za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo obožavaće cela porodica, a držaće vas dugo sitim.
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
6 TRIKOVA ZA NAJSOČNIJE LAZANJE Imaće hrskavu koru i slasan nadev, a ovo će dodati na ukusu
Primenite jednostavne trikove i uživajte u omiljenom jelu.
ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)