TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Potrebno je
- 4 supene kašike maslaca
- 3 čena belog luka, mlevena
- 2 supene kašike paradajz pirea
- 250 g čeri paradjza
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 supene kašike soli
- Sveže mleveni crni biber
- Prstohvat ljuspica crvene paprike
- 500 g bejbi spanaća
- 125 ml pilećeg bujona
- 125 g milerama
- 60 g parmezana
- 30 g sveže seckanog bosiljka i peršuna
- 500 g njoka
- 125 g mocarele iseckane
Priprema
U vatrostalnoj posudi otopite puter, pa dodajte paradajz pire i beli luk, i dinstajte, uz neprestano mešanje, 2 do 3 minuta. Umešajte čeri paradajz pa posolite i pobiberite. Pospte origanm i prstohvatom crvene paprike. Dinstajte pa dodajte spanać i nastavite dinstanje. Nalijte bujon, kiselu pavlaku, parmezan, bosiljak i ostavite da provri.Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 3 minuta. Skuvajte njoke sa kašikom soli. Mešajte pa kad krenu da pluvaju, znaćete da su kuvane. Dodajte ih u prethodno napravljen sos. Odozgo pospite mocarelom pa zapecite u rerni, najviše 5 minuta. Dekorišite sa začinskim biljem. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SIROM POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Priprema je jednostavna, a svi ih vole
Kremaste i slasne, za savršen ručak.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)