TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
Potrebno je
- 4 supene kašike maslaca
- 3 čena belog luka, mlevena
- 2 supene kašike paradajz pirea
- 250 g čeri paradjza
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 supene kašike soli
- Sveže mleveni crni biber
- Prstohvat ljuspica crvene paprike
- 500 g bejbi spanaća
- 125 ml pilećeg bujona
- 125 g milerama
- 60 g parmezana
- 30 g sveže seckanog bosiljka i peršuna
- 500 g njoka
- 125 g mocarele iseckane
Priprema
U vatrostalnoj posudi otopite puter, pa dodajte paradajz pire i beli luk, i dinstajte, uz neprestano mešanje, 2 do 3 minuta. Umešajte čeri paradajz pa posolite i pobiberite. Pospte origanm i prstohvatom crvene paprike. Dinstajte pa dodajte spanać i nastavite dinstanje. Nalijte bujon, kiselu pavlaku, parmezan, bosiljak i ostavite da provri.Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 3 minuta. Skuvajte njoke sa kašikom soli. Mešajte pa kad krenu da pluvaju, znaćete da su kuvane. Dodajte ih u prethodno napravljen sos. Odozgo pospite mocarelom pa zapecite u rerni, najviše 5 minuta. Dekorišite sa začinskim biljem. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SIROM POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Priprema je jednostavna, a svi ih vole
Kremaste i slasne, za savršen ručak.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)