TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.

toskanske njoke
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 supene kašike maslaca
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 2 supene kašike paradajz pirea
  • 250 g čeri paradjza
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 2 supene kašike soli
  • Sveže mleveni crni biber
  • Prstohvat ljuspica crvene paprike
  • 500 g bejbi spanaća
  • 125 ml pilećeg bujona
  • 125 g milerama
  • 60 g parmezana
  • 30 g sveže seckanog bosiljka i peršuna
  • 500 g njoka
  • 125 g mocarele iseckane

Priprema

U vatrostalnoj posudi otopite puter, pa dodajte paradajz pire i beli luk, i dinstajte, uz neprestano mešanje, 2 do 3 minuta. Umešajte čeri paradajz pa posolite i pobiberite. Pospte origanm i prstohvatom crvene paprike. Dinstajte pa dodajte spanać i nastavite dinstanje. Nalijte bujon, kiselu pavlaku, parmezan, bosiljak i ostavite da provri.Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 3 minuta. Skuvajte njoke sa kašikom soli. Mešajte pa kad krenu da pluvaju, znaćete da su kuvane. Dodajte ih u prethodno napravljen sos. Odozgo pospite mocarelom pa zapecite u rerni, najviše 5 minuta. Dekorišite sa začinskim biljem. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading