NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Jedan tajni sastojak je ključan, iskusni kuvari ga često koriste
Jednostavan ručak za vikend
Jedno od omiljenih srpskih jela je svakako pileći paprikaš.
Ne zašteva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.
Recept za pileći paprikaš
Sastojci:
2 veća bataka ili karabataka
1 kg krompira
1 dl ulja
1 veća šargarepa
1 dl soka paradajza
2 glavice crnog luka
1 kašičica aleve paprika
2 kašike brašna
mleveni biber
peršunov list
so
Priprema:
Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.
U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.
Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Jedan tajni sastojak je ključan, iskusni kuvari ga često koriste
Jednostavan ručak za vikend
PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah
Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
PUNJENA KRILCA SE LEPE ZA PRSTE Ručak koji se ne odbija, za prave gurmane
Slasan spoja ukusa, za ručak koji se pamti.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)