KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

košnice
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 belanca
  • 300 g mlevenih oraha
  • 350 g šećera u prahu

Fil:

  • 2 žumanca
  • 2 cela jajeta
  • 100 g čokolade
  • 75 g šećera ili po ukusu
  • 175 g umućenog putera
  • 70 krugova od oblande

Priprema:
Modlicu dobro napunite prah-šećerom, pa istresite, a kuglicu uvaljajte u mlevene orahe, stavite kuglicu u modlicu i prstima svuda podjednako pritisnite da napravite udubljenje u koje ćete sipati  prethodno pripremljen fil. Umutite jaja sa šećerom, dodajte sitno iseckanu čokoladu i sve to kuvajte na pari dok se ne zgusne. Umutite puter i dodajte skuvanom filu. Ohladite ga i tim filom punite košnice. Kada ste sipali fil u košnicu, stavite krug oblande na dno modlica i nežnim lupkanjem po modlici košnica će ispasti. Za svaku novu košnicu morate modlicu posuti prah-šećerom, inače će vam se košnice lepiti i nećete moći da ih istresete. Ostavite ih u kutiju, zatvorite ih i čuvajte na hladnom mestu.

@moja.trpeza DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading