LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veći luk
- 2 glave belog luka
- 1 velika šargarepa
- 500 ml sosa od paradajza
- biber
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos
- 70 g maslaca
- 2 kašičice brašna
- 600 ml mleka
- so
- biber
- 150 g parmezana
- 300 g rendane gaude
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Evropska unija pred raskolom! Orban besan zbog Ukrajine, preti drastičnim posledicama!

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

KAKAV UDARAC ZA ALBANIJU FIFA ih žestoko kaznila pred meč sa Srbijom, ovo će obradovati "Orlove"

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Komentari (0)