LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.

lazanja palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veći luk
  • 2 glave belog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 500 ml sosa od paradajza
  • biber
  • origano
  • bosiljak

Za bešamel sos

  • 70 g maslaca
  • 2 kašičice brašna
  • 600 ml mleka
  • so
  • biber
  • 150 g parmezana
  • 300 g rendane gaude

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!

@moja.trpeza TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading