LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veći luk
- 2 glave belog luka
- 1 velika šargarepa
- 500 ml sosa od paradajza
- biber
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos
- 70 g maslaca
- 2 kašičice brašna
- 600 ml mleka
- so
- biber
- 150 g parmezana
- 300 g rendane gaude
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LOVAČKE ŠNICLE Donosimo vam originalni kafanski recept, biće sočne i mekane
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
TRIKOVI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a bez grudvica
Primenite ove korisne savete i uživajte u preukusnim palačinkama.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Treba vam samo 1 namirnica koju ima svaka domaćica
Dodajte ovu namirnicu i grašak će se zgusnuti očas posla.
DUBAI ČOKOLADA Viralni desert sa pistaćima pomera granice dobrog ukusa
Savršen spoj čokolade sa pistaćima oduševiće i one izbirljive.
POSNI KESTEN PIRE Desert koji greje dušu i telo, kao osmišljen za hladne dane
Sočan i sladak, a pogodan za dane Božićnog posta.
AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
AKO ŽELITE DA JUNEĆE MESO BUDE SOČNO DODAJTE OVO Biće mekano umesto žilavo
Jednostavni trik za fenomenalan obrok.
Komentari (0)