POSNI KOLAČ SA JABUKAMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa koji uspeva i početnicima
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato odmah najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 kg jabuka
- 200 g brašna
- 200 g griza
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i griz. Narendajte očišćene jabuke pa trećinu pošećerite i pospite cimetom. Stavite u pleh obložen pek papirom pa preko nanesite suve sastojke. Posle opet dodajte jabuke pa suve sastojke. Završite sa jabukama. Stavite u hladnu rernu pa pecite pola sata na 180 stepeni. Pojačajte na 200 stepeni, pa pecite još 15 minuta. Na kraju, gotov kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI KUGLOF SA SUVIM VOĆEM Jednostavna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mirisan, a po ukusu mu nema ravnog.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)