POSNI KOLAČ SA JABUKAMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa koji uspeva i početnicima
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato odmah najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 kg jabuka
- 200 g brašna
- 200 g griza
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i griz. Narendajte očišćene jabuke pa trećinu pošećerite i pospite cimetom. Stavite u pleh obložen pek papirom pa preko nanesite suve sastojke. Posle opet dodajte jabuke pa suve sastojke. Završite sa jabukama. Stavite u hladnu rernu pa pecite pola sata na 180 stepeni. Pojačajte na 200 stepeni, pa pecite još 15 minuta. Na kraju, gotov kolač pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA MAKOM Desert mekan kao duša koji se topi u ustima, po receptu bez mane
Savršen za sve svečane prilike i slavsku trpezu, uzećete parče više.
MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
POSNE TATLIJE SA ORASIMA Starinski desert koji liči na baklavu, a mnogo se lakše pravi
Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
Komentari (0)