POSNI PREBRANAC Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, po starinskom receptu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaje za originalom, a osvojiće vas od prvog zalogaja.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • mlevena začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • mleven biber 
  • biber u zrnu

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro pasulj, pa nalijte vodu i dodajte 3 kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu. Pustite pasulj da se kuva. Praziluk i crni luk propržite na ulju i dinstajte pola sata dok dobro ne omekša. Posolite, dodajte mlevenu začinsku i tucanu papriku. Stavite na dno pleha pasulj, pa preko luk. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite pasuljem pa sipajte odozgo malo ulja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Treba da ostane malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading