SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 1 šolja jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mleka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- sok od jednog limuna
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepni. U jednoj posudi pomešajte suvo grožđe, ulje, mleko, brašno, griz i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na kockicePeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice. U vodi razmutite šećer pa dodajte limunov sok. Ostavite da vri 5 minuta. Prelijte vruću baklavu sa hladnim sirupom. Prijatno!
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.

BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečane prilike
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.
Komentari (0)