SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 1 šolja jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mleka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- sok od jednog limuna
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepni. U jednoj posudi pomešajte suvo grožđe, ulje, mleko, brašno, griz i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na kockicePeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice. U vodi razmutite šećer pa dodajte limunov sok. Ostavite da vri 5 minuta. Prelijte vruću baklavu sa hladnim sirupom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Ćufte će biti nikad ukusnije, a trik je jednostavan.
PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.
TALJATELE SA SLANINOM Slasno jelo za prave gurmane, sipaćete tanjir više
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
AROMATIČNI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kremasto predjelo koje greje organizam u trenu
Ukusan i sočan, kao stvoren za hladne zimske dane.
SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
Komentari (0)