SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

10:11

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.

Baklava
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g suvog grožđa
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice mleka
  • 3 šoljice brašna
  • 3 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • sok od jednog limuna
  • 500 ml vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepni. U jednoj posudi pomešajte suvo grožđe, ulje, mleko, brašno, griz i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na kockicePeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice. U vodi razmutite šećer pa dodajte limunov sok. Ostavite da vri 5 minuta. Prelijte vruću baklavu sa hladnim sirupom. Prijatno!

@moja.trpeza Hrskava pasta za par minuta Sastojci: 300 g paste 2 jaja 150 g pavlake So po ukusu Ulje Priprema: 1. Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. 2. U međuvremenu, umutite jaja, pavlaku, ulje i so. 3. Pomješajte skuvanu pastu sa pripremljenom smesom. 4. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C 10 minuta. 5. Isecite i uživajte u hrskavoj pasti! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading