SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 1 šolja jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mleka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- sok od jednog limuna
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepni. U jednoj posudi pomešajte suvo grožđe, ulje, mleko, brašno, griz i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na kockicePeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice. U vodi razmutite šećer pa dodajte limunov sok. Ostavite da vri 5 minuta. Prelijte vruću baklavu sa hladnim sirupom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SANDOKAN PITA SA MAKOM Gotova dok pristavite kafu, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
MAĐARSKA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica koja se topi u ustima, kao osmišljena za leto
Sočna i mirisna, za prave sladokusce.
SOČNA BAKLAVA SA MLEKOM Nema ko vam neće tražiti recept, savršenstvo ukusa
Mirisna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče
Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)