KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Aromatično jelo za prave gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole meso.

krmenadle u sosu od piva i luka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 veće krmenadle
  • 2 veća crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja piva
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema: 
Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite krmenadle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite krmenadle iz tiganja i stavite ih na stranu. U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro da biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. Vratite krmenadle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.

 

@moja.trpeza Sladoled od nara ( za samo 5 minuta) Sastojci: 1 nar 150 ml grčkog jogurta 80 g čokolade Priprema: 1. Očišćen nar stavite u posudu, dodajte grčki jogurt i dobro promešajte. 2. Smesu kašičicom stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 20 minuta. 3. Otopite čokoladu, a zatim u nju umočite ohlađeni sladoled. 4. Vratite u zamrzivač na još 10 minuta da se čokolada stegne. Uživajte u savršenom sladoledu! #trpeza #mojatrpeza #recept #recepti #sladoled #brziobrok #slatkisi #receptislatko ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Komentari (0)

Loading