LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za testo
- 150 g keksa
- belance
- mast za mazanje pleha
Za fil:
- dva velika limuna
- pomorandža
- 50 g gustina
- dva žumanca
- 75 g šećera u prahu
- šlag
- 3 belanca
- prstohvat soli
- 90 g kristal šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Sameljite keks pa ga pomešajte sa belancetom. Zatim pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i pustite da se prohladi. Izrendajte koru od jednog limuna pa iscedite sok. Zatim stavite u šerpicu pa dodajte narandžin sok.Pomešajte sa gustinom.Zasebno stavite da provri 300 ml vode, pa pustite da proključa. Pomešajte sadržaje iz obe šerpe pa kuvajte još koji minut dok se ne zgusne.Dekorošite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)