LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.

limun torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo

  • 150 g keksa
  • belance
  • mast za mazanje pleha

Za fil:

  • dva velika limuna
  • pomorandža
  • 50 g gustina
  • dva žumanca
  • 75 g šećera u prahu
  • šlag
  • 3 belanca
  • prstohvat soli
  • 90 g kristal šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. Sameljite keks pa ga pomešajte sa belancetom. Zatim pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Potom izvadite i pustite da se prohladi. Izrendajte koru od jednog limuna pa iscedite sok. Zatim stavite u šerpicu pa dodajte narandžin sok.Pomešajte sa gustinom.Zasebno stavite da provri 300 ml vode, pa pustite da proključa. Pomešajte sadržaje iz obe šerpe pa kuvajte još koji minut dok se ne zgusne.Dekorošite tortu po želji. Bon appetit!

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading