ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 150 g bukovače
- 100 g lisičarki
- 50 g vrganja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike brašna
- 1 dl belog vina
- kocka za supu
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika mešavine začina
- 50 ml ulja
- prstohvat bibera
- 1 šargarepa
Priprema:
Što sitnije naseckajte crni i beli luk, pa šampinjone isecite na listove, bukovače, vrganje i lisičarke. Luk propržite na malo ulja, pa dodajte seckane pečurke. Začinite pa dinstajte uz povremeno mešanje dok tečnost ne uvri. Pečurke pospite brašnom pa pomešajte, zatim dolijte oko 1,5 l vode, pa ubacite kocku za supu od povrća i kuvajte dok ne proključa. Iseckajte pa dodajte još jednu šargarepu. Dodajte senf, belo vino i začine po ukusu pa kuvajte još 10 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje u čorbu pa začinite.
Možda vas zanima:
PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.
PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIMOZA SALATA Neodoljiva i slasna, a dekorisaće svaku svečanu trpezu
Fenomenalna salata u savršenom spoju sastojaka.
Komentari (0)