ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 150 g bukovače
- 100 g lisičarki
- 50 g vrganja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike brašna
- 1 dl belog vina
- kocka za supu
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika mešavine začina
- 50 ml ulja
- prstohvat bibera
- 1 šargarepa
Priprema:
Što sitnije naseckajte crni i beli luk, pa šampinjone isecite na listove, bukovače, vrganje i lisičarke. Luk propržite na malo ulja, pa dodajte seckane pečurke. Začinite pa dinstajte uz povremeno mešanje dok tečnost ne uvri. Pečurke pospite brašnom pa pomešajte, zatim dolijte oko 1,5 l vode, pa ubacite kocku za supu od povrća i kuvajte dok ne proključa. Iseckajte pa dodajte još jednu šargarepu. Dodajte senf, belo vino i začine po ukusu pa kuvajte još 10 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje u čorbu pa začinite.
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)