ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

čorba od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 150 g bukovače
  • 100 g lisičarki
  • 50 g vrganja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike brašna
  • 1 dl belog vina
  • kocka za supu 
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 1 kašika mešavine začina
  • 50 ml ulja
  • prstohvat bibera
  • 1 šargarepa

Priprema:

Što sitnije naseckajte crni i beli luk, pa šampinjone isecite na listove, bukovače, vrganje i lisičarke. Luk propržite na malo ulja, pa dodajte seckane pečurke. Začinite pa dinstajte uz povremeno mešanje dok tečnost ne uvri.  Pečurke pospite brašnom pa pomešajte, zatim dolijte oko 1,5 l  vode, pa ubacite kocku za supu od povrća i kuvajte dok ne proključa. Iseckajte pa dodajte još jednu šargarepu. Dodajte senf, belo vino i začine po ukusu pa kuvajte još 10 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje u čorbu pa začinite. 

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading