ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 150 g bukovače
- 100 g lisičarki
- 50 g vrganja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike brašna
- 1 dl belog vina
- kocka za supu
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika mešavine začina
- 50 ml ulja
- prstohvat bibera
- 1 šargarepa
Priprema:
Što sitnije naseckajte crni i beli luk, pa šampinjone isecite na listove, bukovače, vrganje i lisičarke. Luk propržite na malo ulja, pa dodajte seckane pečurke. Začinite pa dinstajte uz povremeno mešanje dok tečnost ne uvri. Pečurke pospite brašnom pa pomešajte, zatim dolijte oko 1,5 l vode, pa ubacite kocku za supu od povrća i kuvajte dok ne proključa. Iseckajte pa dodajte još jednu šargarepu. Dodajte senf, belo vino i začine po ukusu pa kuvajte još 10 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje u čorbu pa začinite.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)