ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČORBA SA SPANAĆEM I SIROM Mirisna i ukusna, a puna vitamina
Mirisna i aromatična, a zdrava.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 150 g bukovače
- 100 g lisičarki
- 50 g vrganja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike brašna
- 1 dl belog vina
- kocka za supu
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika mešavine začina
- 50 ml ulja
- prstohvat bibera
- 1 šargarepa
Priprema:
Što sitnije naseckajte crni i beli luk, pa šampinjone isecite na listove, bukovače, vrganje i lisičarke. Luk propržite na malo ulja, pa dodajte seckane pečurke. Začinite pa dinstajte uz povremeno mešanje dok tečnost ne uvri. Pečurke pospite brašnom pa pomešajte, zatim dolijte oko 1,5 l vode, pa ubacite kocku za supu od povrća i kuvajte dok ne proključa. Iseckajte pa dodajte još jednu šargarepu. Dodajte senf, belo vino i začine po ukusu pa kuvajte još 10 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje u čorbu pa začinite.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)