PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA Po ukusu možete dodati i list peršuna, prijaće vašem stomaku
Knedle se raspadaju koliko su meke.
Sastojci:
Potrebno je:
- 2 l vode
- 1 pileća leđa
- 2 pileća krilca
- 1/2 belog pilećeg mesa
- oko 30 g korena celera
- 1 šargarepa
- 1 manja glavica crnog luka
- po ukusu soli i suvog biljnog začina
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- 4-5 kašika griza
- na vrh kašičice praška za pecivo
- po ukusu lista peršuna
Priprema:
U odgovarajući sud stavite pileće meso, seckan celer, šargarepu isečenu na kolutove, glavicu luka (možete predhodno da ga prepečete na foliji), nalijte vodom i stavite da se kuva dok meso ne omekša. Za to vreme viljuškom dobro umutite jaje pa dodajte ulje, griz i pecivo. Dobro sjedinite pa ostavite da griz nabubri. Skuvanu supu posolite, dodajte suvi začin i kašičicom uzimajte smesu od griza i stavljajte u supu (svaki put kašičicu prvo spustite u supu). Kada knedle isplivaju na površinu kuvajte još minut-dva pa dodajte seckan peršunov list. Poklopljenu supu ostavite da stoji do služenja.
Bonus video:
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)