PILEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA Po ukusu možete dodati i list peršuna, prijaće vašem stomaku
Knedle se raspadaju koliko su meke.

Sastojci:
Potrebno je:
- 2 l vode
- 1 pileća leđa
- 2 pileća krilca
- 1/2 belog pilećeg mesa
- oko 30 g korena celera
- 1 šargarepa
- 1 manja glavica crnog luka
- po ukusu soli i suvog biljnog začina
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- 4-5 kašika griza
- na vrh kašičice praška za pecivo
- po ukusu lista peršuna
Priprema:
U odgovarajući sud stavite pileće meso, seckan celer, šargarepu isečenu na kolutove, glavicu luka (možete predhodno da ga prepečete na foliji), nalijte vodom i stavite da se kuva dok meso ne omekša. Za to vreme viljuškom dobro umutite jaje pa dodajte ulje, griz i pecivo. Dobro sjedinite pa ostavite da griz nabubri. Skuvanu supu posolite, dodajte suvi začin i kašičicom uzimajte smesu od griza i stavljajte u supu (svaki put kašičicu prvo spustite u supu). Kada knedle isplivaju na površinu kuvajte još minut-dva pa dodajte seckan peršunov list. Poklopljenu supu ostavite da stoji do služenja.
Bonus video:

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

POSNA DOBOŠ TORTA Raskošna poslastica savršena za svaku svečanost
Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

LAZANJA SUPA Mirisna i aromatična, u savršenom spoju predjela i omiljenog jela
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

SLATKA PROJA Sa bundevom i medom. totalno drugačija od svega što ste jeli
Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

PASTA SA TUNOM ZA PRAVE GURMANE Posno jelo koje budi sva čula
Sočna i ukusna, pravićete stalno.
Komentari (0)