DOMAĆE KISELO MLEKO Odličan prirodni probiotik, a ukus je toliko kremast da ćete olizati šolju

Izvor: Tatjana Badarević

10:05

Sezonski recepti 0

Kiselo mleko staviti u toplu rernu preko noći da se stegne.

kiselo mleko
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l punomasnog mleka
  • 1 čaša kiselog mleka
  • po potrebi voda za nalivanje kiselog mleka

Priprema:

Mleko staviti na laganu vatru da se umlači, prstom proveriti da li je toplo. U vanglu sipati kiselo mleko, dodati malo toplog mleka i promešati, pa dodati u toplo mleko i promešati. Staviti čaše u dublju tepsiju, sipati kiselo mleko u čase. Oko kiselog mleka sipati toplu vodu. Kiselo mleko staviti u toplu rernu preko noći da se stegne. Ujutru je gotovo za degustaciju.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)

Loading