SVINJSKE ŠNICLE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Ukusne kao iz najboljih restorana

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Recept čuvenog kuvara Džejmija Olivera raspametiće i one izbirljive.

krmenadle u sosu od piva i luka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 deblja svinjska kotleta 
  • sveža žalfija 
  • svež ruzmarin
  • 4 čena belog luka 
  • maslinovo ulje 
  • sirće 
  • 1 jabuka 

Priprema:
Sa šnicli isecite masnoću pa sitno naseckajte i stavite u tiganj. Malo zasecite nožem tamo gde je bila masnoća. Začinsko bilje iseckajte pa spljoštite beli luk. Sipajte malo maslinovog ulja i sirćeta, pobiberite, pa promešajte. Onda premažite meso pa pustite da se marinira preko noći. Zatim, izvadite masnoću iz tiganja, pa meso stavite jedno na drugo i stavite ga uspravno u tiganj, sa strane gde je zasečeno. Onda ga okrenite normalno.Pržite šnicle na jakoj temepraturi 7 minuta, uz okretanje svakog minuta. Dodajte jabuku sečenu na četvrtine pa je ostavite da odstoji 4 minuta.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading