SVINJSKE ŠNICLE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Ukusne kao iz najboljih restorana
Recept čuvenog kuvara Džejmija Olivera raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 2 deblja svinjska kotleta
- sveža žalfija
- svež ruzmarin
- 4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- sirće
- 1 jabuka
Priprema:
Sa šnicli isecite masnoću pa sitno naseckajte i stavite u tiganj. Malo zasecite nožem tamo gde je bila masnoća. Začinsko bilje iseckajte pa spljoštite beli luk. Sipajte malo maslinovog ulja i sirćeta, pobiberite, pa promešajte. Onda premažite meso pa pustite da se marinira preko noći. Zatim, izvadite masnoću iz tiganja, pa meso stavite jedno na drugo i stavite ga uspravno u tiganj, sa strane gde je zasečeno. Onda ga okrenite normalno.Pržite šnicle na jakoj temepraturi 7 minuta, uz okretanje svakog minuta. Dodajte jabuku sečenu na četvrtine pa je ostavite da odstoji 4 minuta.
Možda vas zanima:

SLASNE KRMENADLE SA BELIM LUKOM Mekane i sočne, a meso se lepi za prste
Pikantne i aromatične, bićete oduševljeni.

KRMENADLE U SOSU OD PIVA I LUKA Slasno jelo u pikantnom spoju, a meso se lepi za prste
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.

PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.

KRMENADLE NA MILANSKI NAČIN Ručak koji će ukućani obožavati, a meso se lepi za prste
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)