NEODOLJIVI ČUPAVCI Slatkiš koji svi vole, a kao osmišljen za uživanje
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 16 kašika brašna
Za glazuru:
- 200 ml mleka
- 1 šolja šećera
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 300 g kokosa
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni i odvoji se od ivice pleha. Za glazuru: Otopite na tihoj vatri šolju šećera u šolji mleka, a kada se šećer otopi, dodajte margarin i čokoladu, pa sve dobro sjedinite. Ohlađen kolač isecite na kocke, pa umačite u glazuru od čokolade, a potom u kokos.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI ČUPAVCI Sa merama "na čaše", uspevaju i potpunim početnicima, a nikad slađi
Fenomenalni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)