NEODOLJIVI ČUPAVCI Slatkiš koji svi vole, a kao osmišljen za uživanje
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 16 kašika brašna
Za glazuru:
- 200 ml mleka
- 1 šolja šećera
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 300 g kokosa
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni i odvoji se od ivice pleha. Za glazuru: Otopite na tihoj vatri šolju šećera u šolji mleka, a kada se šećer otopi, dodajte margarin i čokoladu, pa sve dobro sjedinite. Ohlađen kolač isecite na kocke, pa umačite u glazuru od čokolade, a potom u kokos.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI ČUPAVCI Sa merama "na čaše", uspevaju i potpunim početnicima, a nikad slađi
Fenomenalni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)