MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 35 g bademovog brašna
- 35 g šećera u prahu
- 35 g šećera
- 27 g belanaca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kapljice crvene prehrambene boje
Za punjenje:
- 50 g putera
- 50 g pudera u prahu
- 2 kašičice slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte bademovo brašno, šećer u prahu, pa ih prosejte. Mikserom umutite belanca pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gušću smesu za makaronse. Onda dodajte prehrambenu boju i umiksajte dobro. Ubacujte postepeno prosejanu mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu i sjedinite špatulom. Smesu za makaronse ubacite u špric za kolače, pa izlijte pljosnatije krugove po ravnoj podlozi za pečenje. Makaronse pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Zatim umutite omekšali puter, dodajte šećer u prahu pa ponovo umiksajte. Dodajte slatku pavlaku i umutite špatulom. Prebacite smesu za punjenje u špric za kolače inanesite na jedan ohlađeni makarons i prekrijte drugim. To ponovite dok ima materijala.
Možda vas zanima:
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)