NAJSLAĐA AMERIČKA PITA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 250 g maslaca
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- kesica vanilinog šećera
- kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 100 g maslaca
Dodatno:
6 kašika pekmeza od šljiva
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i maslac sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Za,esite testo pa podelite. Trećinu stavite u zamrzivač. a ostatak držite 10 minuta u foliji u frižideru. Uzmite veći deo testa pa ga razvaljajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Skuvajte puding uz dodavanje gustina pa dodajte kada se prohladi, umućen maslac. Preko testa nanesite puding krem pa blago zagrejan pekmez. Nakon toga narendajte testo iz zamrzivača. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)