NAJSLAĐA AMERIČKA PITA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g brašna
- 250 g maslaca
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- kesica vanilinog šećera
- kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- 100 g maslaca
Dodatno:
6 kašika pekmeza od šljiva
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i maslac sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Za,esite testo pa podelite. Trećinu stavite u zamrzivač. a ostatak držite 10 minuta u foliji u frižideru. Uzmite veći deo testa pa ga razvaljajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Skuvajte puding uz dodavanje gustina pa dodajte kada se prohladi, umućen maslac. Preko testa nanesite puding krem pa blago zagrejan pekmez. Nakon toga narendajte testo iz zamrzivača. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)