PALAČINKE IZ RERNE Brzi slatkiš koji se lako sprema, a osvaja od prvog zalogaja +VIDEO
Neodoljive i slatke, a priprema je jednostavna.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 1 prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 160 g običnog brašna
- dodatno
- šećer u prahu
- lešnik krem, krem od pistaća, džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, so, mleko, vanilin šećer, brašno i šećer. U pleh izlijte smesu pa pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Utisnite komade testa pa pospite prah šećerom i premažite kremom, ili po izboru. Zatim, isecite palačinku na dva jednaka dela, pa vertikalno na deblje trake. Na kraju, urolajte palačinke i poslužite.
Možda vas zanima:
BAKINE PALAČINKE SA DŽEMOM I ORASIMA Tanke kao papir i meke kao duša
Mirisne i sočne, a po ukusu im nema ravnih.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)