PALAČINKE IZ RERNE Brzi slatkiš koji se lako sprema, a osvaja od prvog zalogaja +VIDEO
Neodoljive i slatke, a priprema je jednostavna.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 1 prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 ml mleka
- 160 g običnog brašna
- dodatno
- šećer u prahu
- lešnik krem, krem od pistaća, džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, so, mleko, vanilin šećer, brašno i šećer. U pleh izlijte smesu pa pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Utisnite komade testa pa pospite prah šećerom i premažite kremom, ili po izboru. Zatim, isecite palačinku na dva jednaka dela, pa vertikalno na deblje trake. Na kraju, urolajte palačinke i poslužite.
Možda vas zanima:
BAKINE PALAČINKE SA DŽEMOM I ORASIMA Tanke kao papir i meke kao duša
Mirisne i sočne, a po ukusu im nema ravnih.
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)