AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.

DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.

DOMAĆI AJVAR BOLJI OD KUPOVNOG Donosimo vam tradicionalan makedonski recept, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj ajvar ćete da obožavate.

DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
- 1 kg očišćene bundeve
- 1 kg očišćene ajvar paprike
- 1 l vode
- 0,5 dcl jabukovog sirćeta
- 3 kašičice soli
- 3 dcl maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- mrvicu ljute papričice
Priprema
Očistite bundevu i papriku, pa bundevu isecite na kockice. Prokuvajte vodu, sirće i kašičicu soli pa u to stavite papriku i bundeve pa kuvajte sve dok ne omekša, 10 do 15 minuta. Onda ocedite bundevu i papriku pa stavite u blender i izblendajte. Prebacite u lonac i dodajte ulje, beli luk, papričicu i posolite.Kuvajte oko pola sata, dok se dobro ne zgusne i ne postane kremasto. Sipajte ajvar u zagrejane tegle i zatvorite.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)