AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Drugačiji i pikantan, prste da poližete.

ajvar od bundeve
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg očišćene bundeve
  • 1 kg očišćene ajvar paprike
  • 1 l vode
  • 0,5 dcl jabukovog sirćeta
  • 3 kašičice soli
  • 3 dcl maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • mrvicu ljute papričice

Priprema

 

Očistite bundevu i papriku, pa bundevu isecite na kockice. Prokuvajte vodu, sirće i kašičicu soli pa u to stavite papriku i bundeve pa kuvajte sve dok ne omekša, 10 do 15 minuta.  Onda ocedite bundevu i papriku pa stavite u blender i izblendajte. Prebacite u lonac i dodajte ulje, beli luk, papričicu i posolite.Kuvajte oko pola sata, dok se dobro ne zgusne i ne postane kremasto. Sipajte ajvar u zagrejane tegle i zatvorite.

Savršen puding od griza Sastojci: 100 ml kokosovog mleka 2 kašike kakaa 2 kašike ovsene kaše 2 kašike griza Med po želji Priprema: 1. U šerpu sipati kokosovo mleko i zagrevati na srednjoj vatri. 2. Kada mleko prokuva, dodati griz uz stalno mešanje kako bi se sjedinio i izbegle grudvice. 3. Dodati kakao i dobro promešati dok se ne dobije glatka smesa. 4. Sipati puding u posudu za serviranje. 5. Dodati kašiku ovsene kaše u svaki deo i promešati. 6. Po želji zasladiti medom i ukrasiti po ukusu. Brzo, jednostavno i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #rececept #proteinskipuding #proteinskidorucak #zdravaishrana #fypシ゚ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice Watch on TikTok

Komentari (0)