AJVAR OD BUNDEVE Prilog koji se ne odbija, ukusa koji govori 1000 jezika
Drugačiji i pikantan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 kg očišćene bundeve
- 1 kg očišćene ajvar paprike
- 1 l vode
- 0,5 dcl jabukovog sirćeta
- 3 kašičice soli
- 3 dcl maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- mrvicu ljute papričice
Priprema
Očistite bundevu i papriku, pa bundevu isecite na kockice. Prokuvajte vodu, sirće i kašičicu soli pa u to stavite papriku i bundeve pa kuvajte sve dok ne omekša, 10 do 15 minuta. Onda ocedite bundevu i papriku pa stavite u blender i izblendajte. Prebacite u lonac i dodajte ulje, beli luk, papričicu i posolite.Kuvajte oko pola sata, dok se dobro ne zgusne i ne postane kremasto. Sipajte ajvar u zagrejane tegle i zatvorite.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKI AJVAR Recept sa juga Srbije u koji je utkana tradicija, a po ukusu nema boljeg
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)