POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 800 g tankih kora
- kilogram bundeve
- dve kesice vanilin-šećera
- kašičica cimeta
- 200 g oraha
- šolja šećera
- suncokretovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite bundevu pa je izrendajte i stavite u šerpu. Dodajte šećer i tri kašike ulja. Na umerenoj temperaturi mešajte, sve dok bundeva ne omekša.Onda skinite sa vatre pa umešajte mlevene orahe, cimet i vanilin šećer. Sjedinite dobro pa prvu koru premažite mešavinom vode i uljai prekrijte drugom korom. Onda opet premažite uljem pa stavite treću koru i rasporedite fil. Zatim zarolajte i prebacite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite bundevaru oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)