POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 800 g tankih kora
- kilogram bundeve
- dve kesice vanilin-šećera
- kašičica cimeta
- 200 g oraha
- šolja šećera
- suncokretovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite bundevu pa je izrendajte i stavite u šerpu. Dodajte šećer i tri kašike ulja. Na umerenoj temperaturi mešajte, sve dok bundeva ne omekša.Onda skinite sa vatre pa umešajte mlevene orahe, cimet i vanilin šećer. Sjedinite dobro pa prvu koru premažite mešavinom vode i uljai prekrijte drugom korom. Onda opet premažite uljem pa stavite treću koru i rasporedite fil. Zatim zarolajte i prebacite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite bundevaru oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AROMATIČNA BUNDEVARA Sočna pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Ukusna i slatka, prste da poližete.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)