POSNA BUNDEVARA SA ORASIMA Aromatična poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.

bundevara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g tankih kora
  • kilogram bundeve
  • dve kesice vanilin-šećera
  • kašičica cimeta
  • 200 g oraha
  • šolja šećera
  • suncokretovo ulje

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite bundevu pa je izrendajte i stavite u šerpu. Dodajte šećer i tri kašike ulja. Na umerenoj temperaturi mešajte, sve dok bundeva ne omekša.Onda skinite sa vatre pa umešajte mlevene orahe, cimet i vanilin šećer. Sjedinite dobro pa prvu koru premažite mešavinom vode i uljai prekrijte drugom korom. Onda opet premažite uljem pa stavite treću koru i rasporedite fil. Zatim zarolajte i prebacite u pleh. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pecite bundevaru oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

@moja.trpeza Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading