POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
Potrebno je:
- 360 g pšeničnog glatkog brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g kristal-šećera
- 40 ml suncokretovog ulja
- 180 ml vode
- malo soli
Priprema:
Sipajte kesicu kvasca u 150 ml mlake vode pa dodajte tri velike kašike šećera, onda promešajte i ostavite 10 minuta. U drugu posudu sipajte brašno, 60 g šećera, vanilin šećer, nadošao kvasac i 35 ml ulja. Od smese umusite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Fil
Napravite fil od 200 g mlevenih oraha, 5 kašika šećera i 6 kašika vruće vode. Zatim podelite testo na dva dela i razvucite, pa fil od oraha ravnomerno rasporedite po njemu. Onda umotajte štrudle pa ih ostavite 45 minuta na sobnoj temperaturi. Premažite štrudle uljem. Pecite ih 30 minuta na 180 stepeni. Ostavite gotovu štrudlu da se ohladi pa je pospite šećerom u prahu i služite.
Možda vas zanima:
MIRISNA ŠTRUDLA SA ORASIMA BUDI NOSTALGIJU Poslastica koja miriše na dom
Mekana kao duša, baš kao ona bakina.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)