POSNA PAŠTETA OD MASLINA I LUKA Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

pašteta od maslina i luka
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 g indijskog oraha
  • sok od pola limuna
  • 2 čena belog luka
  • 2 mlada luka 
  • 5-6 maslina
  • 125 ml vode
  • 2 kašičice soli

Priprema:
Sirov, neslan indijski orah stavite u blender pa dodajte, pa dodajte beli luk, isečen mladi luk, masline, vodu i limunov sok. Posolite, pa dobro izblendirajte. Vaša pašteta je gotova. Prijatno!

 

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading