POSNE PLJESKAVICE Toliko su dobre da nećete primetiti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, prste da poližete.

pljeskavice bez mesa
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 crni luk
  • 150 g ječmenih pahuljica 
  • 150 g raženih pahuljica 
  • 200 g ovsenih pahuljica 
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 3-4 čena belog luka
  • 400 ml vode 
  • 1 kašičica mlevene paprike 

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite u tiganju na vodi pa dodajte beli i pahuljice. Nalijte još vode pa dodajte kocku za supu. Posolite i pobiberite pa začinite slatkom paprikom. Onda kuvajte dok pahuljice ne omekšaju, pa po potrebi dolijte još vode. U blender stavite sve sastojke pa dobro izblendajte. Rukom oblikujte pljeskavice. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte alu folijom i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda prelijte šoljom vode i pecite još 10 minuta.

Brzi rolat od ćuretine Sastojci: 500 g mlevenog ćurećeg mesa 150 g crnog luka Pakovanje kora za pitu So, biber Ulje Priprema: 1. Iseckati luk i dinstati na ulju, zatim dodati meso i dinstati dok ne bude pečeno. Posoliti i pobiberiti, pa ostaviti da se prohladi. 2. Kore za pitu premazivati uljem, fil rasporediti i svaku koru posebno urolati. 3. Na kraju uzeti dva lista, pouljiti ih i u njih urolati sve manje rolatiće zajedno. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 5. Služiti toplo. Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #foryoupage #goviral ♬ MESSY X CHILDREN - Liam Conner

Komentari (0)