POSNE SARME SA SOJOM I PEČURKAMA Toliko su slasne da ćete zaboraviti da nedostaje meso

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

sarme
Shutterstock

Potrebno je:

  • 50 g sojinih ljuspica
  • 1  crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 g šampinjona
  • so
  • 50 ml ulja
  • mirođija
  • 0, 5 dcl paradajz soka
  • 1 kašika bibera
  • 3 kašike pirinča
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa

 

Priprema:

U ključalu vodu potopite soju, pa pustite da odstoji 15 minuta. Očistite povrće, pa odvojite listove od kupusa. Iseckajte sitno luk i šampinjone, pa izrendajte šargarepu. Luk prodinstajte u tiganju, pa dodajte šargarepu, pa šampinjone. Onda skinite sa vatre pa dodajte pirinač, biber i mirođiju. Sve sjedinite pa dodajte soju. Zatim promešajte pa tom smesom punite listove. Zavijte sarmu. Poređajte u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i zakuvajte. Propržite sa malo zaprške i brašna, pa ostavite da vri još 10 minuta. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading